TIKIN SVET


Pozdravljeni v Tikinem svetu domišljije. V njem se mešata ljubezen do rastlin in ljubezen do zemlje. Iz gline pod mojimi prsti nastaja keramika, ki postane celota šele, ko se zlije z rastlinami. To je poseben košček vrta. Tikin svet.nedelja, 12. december 2010

Božično - novoletni bonbonček

Prihaja čas, ko je dan kratek in noč najdaljša. Mogoče se tudi zato v tem obdobju zazremo vase, smo hvaležni za vse, kar smo v preteklem letu doživeli in z dobrimi željami zremo v prihodnje leto.

Prihaja čas, ko se družimo ob mizi polni dobrot v slovesno okrašenih prostorih. Lepo si je biti blizu. Mogoče se tudi zato tako radi obdarujemo - ker smo si blizu.

Drage prijateljice, z vami sem se zbližala s pomočjo tehnike. Čeprav je znanstvo preko računalnika drugačno, virtualno, pa vendar čutim, da smo si blizu.
Zato bi vam rada podarila delček mojega sveta, da se vam zahvalim za vaše obiske in vaše komentarje. HVALA, vaše besede so mi bile v vzpodbudo in veselje :)
Za vas imam pripravljeno večnamensko posodo, ki lahko služi kot šatulja za bombone, v kuhinji kot posodica za shranjevanje česna ali med prazniki kot svečnik za čajno svečko.

V žrebu boste sodelovale vse, ki boste v komentar napisale lepo misel in vse te misli nas bodo bogatile prihodnje leto.

Časa imate teden dni, saj bom prihodnjo nedeljo žrebala  in objavila izžrebanko.

24 komentarjev:

 1. Prelepo darilo si pripravila!tebi in vsem, ki se srečujemo virtualno, želim veliko lepega v novem letu!!pa čim manj hudih skrbi..

  OdgovoriIzbriši
 2. Tika, tvoja prelepa keramika je polepšala svet. Že samo, ko si ogledujem slike vsega, kar ustvariš, nahrani mojo dušo. Hvala ti!

  OdgovoriIzbriši
 3. Krasno darilo si pripravila. Vedno si z veseljem ogledam tvoje čudovite mojstrovine. Še naprej nas razveseljuj z njimi.

  OdgovoriIzbriši
 4. Draga Tika, se povsem strinjam s tem, kar si zapisala, čeprav je znanstvo preko računalnika drugačno, virtualno, tudi jaz čutim, da smo si blizu. In dragoceno je tudi take vrste druženje. Druga drugi dvigamo ustvarjalni naboj, ena misel porodi drugo. Drobne stvari, ki preprosto štejejo. Na svojem blogu sem enkrat že zapisala tole:" Veseli se drobnih stvari, nekoč se boš ozrl in videl boš, da so bile velike..." Anonim.
  Hvala ti za vse te drobne stvari, ki so v resnici velike! Lepo te pozdravljam.

  OdgovoriIzbriši
 5. Cukrček je tole, kar si pripravila.
  Zanimivo, kako si ustvarimo slike ljudi v virtualnem svetu, narišemo čustva, vsekakor pa začutimo sorodno energijo.Energijo začutimo tudi v izdelkih.V tvojih jo je vsekakor veliko.
  Veliko uspehov ti želim.
  Pozdrav.

  OdgovoriIzbriši
 6. Draga Saša, le to naj rečem: brez tvojega bloga, brez tvojih izdelkov, brez tvojih besed preprosto ne gre več. Pika. :)
  Moja najljubša 'misel' so še vedno besede C.Chaplina za njegov 70.rojstni dan: "...Danes počnem samo to, kar ustvarja zadovoljstvo in radost, tisto, kar ljubim in kar ustvarja smeh v mojem srcu, na moj lasten način in v mojem osebnem ritmu..."
  Pri tvojih izdelkih se vidi, da tudi ti slediš tem besedam (vede ali ne-vede).
  PS: Če me doleti ta čast, da si prislužim tvoj veeeelik bonbonček, bo za mojo mami, ki ima rojstni dan za novo leto. Takega darila zagotovo ne bo pričakovala!
  Pridem še na obisk! :)

  OdgovoriIzbriši
 7. Hitro v vrsto, kajti za tale bonbonček se je vredno boriti, saj so tvoji izdelki fenomenalno lepi.
  Kar tako naprej!
  Z veseljem vsakokrat pokukam v tvoj svet :-))

  OdgovoriIzbriši
 8. Tudi jaz sem leto s pomočjo tehnike dobila nove "prijateljice", ki so drugačne, ker so virtualne. Ampak nekaj posebnega, ker razumejo mojo ustvarjalno plat. In vsako jutro z veseljem pregledujem kaj lepega je nastalo izpod vaših rok. Še bolj pa sem vesela vaših vzpodbudnih komentarjev.

  In tale tvoja posoda privablja pomlad v stanovanja.

  OdgovoriIzbriši
 9. Lepo je tudi v virtualnem svetu imeti prijatelje in si slediti, tako kot si me. Tvoj blog je tako ali tako nekaj posebnega in tvoji izdelki fantastični. Z velikim veseljem bi sprejela to nagradico.

  OdgovoriIzbriši
 10. Holala,kakšna lepa nagradica-opa nagrada.

  Zelo rada pogledam v tvoj svet keramike,svet idej in pridnih rok.
  Naj ta svet unikatov bo ustvarjalen še naslednjo leto in leto po tem in leto.....

  lp

  OdgovoriIzbriši
 11. Tika,

  tvoji idelki izžarevajo domačnost. Naj bo domačnosti veliko tudi v tvojem domu.

  Bodi lepo, Tanja

  OdgovoriIzbriši
 12. Kakšen krasen bonbonček! Težko je ostati ravnodušen in iti kar mimo. Večkrat pogledam v tvoj čarobni svet keramike, ki me vedno znova prevzame.

  In še ena misel, ki me pogosto spremlja v tem norem vsakdanu ... Živi in pusti živeti. In živi dobro, dokler še imaš življenje, kajti potem boš dolgo časa mrtev ...

  OdgovoriIzbriši
 13. nimam svojega bloga, rada pa spremljam druge, občasno tudi pokomentiram, vedno znova pa ostajam odprtih ust pri mojstrovinah, kakršne objavljate.
  in pri tvojih sem vedno ob sapo.
  čudovito, drugih besed nimam!
  lp
  iris

  OdgovoriIzbriši
 14. Joj kakšna lepotka!! Lepa misel oz. modrost: SREČA JE KOT METULJ, KI GA NE MOREŠ UJETI, ČE PA MIRNO OBSEDIŠ, LAHKO SEDE NATE.
  Ekola mirno bom obesedela in počakala na nedeljo☺

  Tvoje ustvarjanje je pa itak brezmejno in prekrasno, ampak saj veš... ☺

  OdgovoriIzbriši
 15. Podarjaš čudovit bonbonček. Včeraj sva bile z mami v eni trgovini z ročnimi deli in sva gledali keramiko in sem jaz rekla: "To pa raje kupim pri eni punci, ki piše blog!" Mislila sem tebe ;)

  Pa še en pregovor: Vesel človek je kot sonce: koder hodi, sveti.

  OdgovoriIzbriši
 16. Oj, kako sem vesela, da sem pred kratkim odkrila tvoj blog. Bonbonček je njaaamiii! Le kdo ga ne bi imel... In ker si za novo leto ponavadi zastavljamo neke cilje, bom zapisala misel kar o tem "Za cilj si vedno izberi Luno - če ti ne uspe, še vedno pristaneš med zvezdami!"

  OdgovoriIzbriši
 17. Uuu kakšno prekrasno darilo nam podarjaš.Barve, oblike prav vse me navdihuje pri tebi.
  Še misel...Dan se nasmehne tistemu, ki se mu zna nasmehniti.

  OdgovoriIzbriši
 18. Tale e-tehnologija je samo eden od načinov komuniciranja. Jaz gledam takole na to: če je ne bi bilo, se danes verjetno ne bi poznale, torej je dobro, da obstaja! :)

  Še lepše pa je, da obstaja tvoja keramika, ki res lepša svet.

  Sicer pa - sva se tudi že srečali in takrat sem bila še bolj prepričana, da so tvoje umetnije nekaj posebnega, če jih je naredila oseba s tako pozitivno energijo. :)

  Ker sem se neko obdobje tudi jaz ukvarjala s keramiko, vem, koliko znanja, truda in vaje je potrebno, da ti uspe nekaj takega, kot uspe tebi. Zato še enkrat moj poklon tvojemu ustvarjanju.

  Kaj naj drugega napišem za konec kot: še naprej nam lepšaj svet! :)

  OdgovoriIzbriši
 19. Sreča je srečati takšne ljudi, kot si ti. Še večja sreča pa se je družiti z njimi.

  Hvala za vse lepo in srečno!

  OdgovoriIzbriši
 20. Hej Tika,
  mislim, da je tvoja lučka lepa prispodoba topline in svetlobe, ki jo nosimo v sebi in nas lahko pogreje v tudi tako mrzlih dneh kot smo jim priča sedaj. Tako nesebično kot sveča deli svojo svetlobo, jo deliš tudi ti. In mi jo občudijemo, se ob njej grejemo in včasih nam osvetli kakšen pozabljen, temen kotiček.


  Veliko navdiha še naprej in hvala ker ga deliš z nami.

  OdgovoriIzbriši
 21. Lepo darilo in veliko topline, ki jo izžareva.

  "Modrosti zbrane iz verzov stkane"
  avtorice Ljube Žerovc:
  Prijateljstvo iskreno dar je, ki se ne dobi,
  se ne kupi, ne sposodi, pač pa se podari.
  Pozdrav

  OdgovoriIzbriši
 22. Ja, se strinjam s tabo. Na zanimiv način sem pridobila veliko virtualnih prijateljic, z nekaterimi sem stkala celo osebno prijateljstvo. Stiki z vsemi vami me bogatijo, od vas se učim in marsikdaj mi popestrite kakšen "down" trenutek!

  Keramika je nekaj, kar naravnost obožujem, se na tiho spogledujem z idejo, da bi se naučila tudi jaz, pa vedno samo kupujem:) Tvoja mi je všeč, ker je domača, topla in polna zgodb!

  "If you judge people, you don't have time to love them!"
  Ralph Waldo Emerson

  OdgovoriIzbriši
 23. Na tvojo stran rada zaidem, ker vem, da me bo pričakalo nekaj krasnega, domačega, toplega. Nekaj, kar so ustvarile pridne roke in glava, polna idej.
  Ob tej in ostalih tvojih objavah pa misel o hvaležnosti: "Vsak od nas se mora z globoko hvaležnostjo spominjati tistih, ki so v njem vžgali iskrico ognja."
  Hvala!

  OdgovoriIzbriši
 24. ŽELIM VAM:

  sproščenost, mir in ljubezen,
  prijateljstvo z ljudmi in drugimi živimi bitji,
  dar vživljanja v čustva drugih,
  plemenite misli, občutke, besede in dejanja,
  discipliniran in bister um,
  dobrotljivost, naklonjenost in miroljubnost,
  radost pri obvladovanju kakšne spretnosti ali
  pri opravljanju kakšne neljube obveznosti,
  ubrano hojo, lahkotno in zdravo telo,
  uravnoteženo in krepostno življenje,
  notranjo dinamiko, moč, skladnost, tišino in
  brezmejno veselje, ki ga ne kalijo
  nobene skrbi in nobeni problemi!
  Nemir, razburjanje in naglica tega sveta
  naj vas zaobidejo,
  sončni žarki naj vas prežarjajo in
  spremljajo vse vaše poti ...

  Želim vam tudi dokaj redko sposobnost
  odpuščanja – tako sebi kot drugim
  in nikoli ne pozabite:
  DOBRA VOLJA JE NAJBOLJA!

  ... BODITE BRUMNE BOJEVNICE BOLJŠEGA ...

  Odmevčica ...

  OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...