TIKIN SVET


Pozdravljeni v Tikinem svetu domišljije. V njem se mešata ljubezen do rastlin in ljubezen do zemlje. Iz gline pod mojimi prsti nastaja keramika, ki postane celota šele, ko se zlije z rastlinami. To je poseben košček vrta. Tikin svet.sobota, 22. januar 2011

Muc dobiva obliko
Počasi nastaja skulptura muce. Zdi se mi, da ima tak mil obraz in da je to gotovo mačja gospodična. Zdaj se bo sušila 14 dni, nato jo bom obarvala.

16 komentarjev:

 1. Tale muca ima res prekrasen izraz na obrazu. Komaj čakam, da jo vidim v barvni "obleki"

  OdgovoriIzbriši
 2. Zanimivo je spremljati, kako napreduje mačja gospodična. Res si ji nadela tako mil obraz. 14 dni, dolga bo, kar težko bom pričakala, da jo odeneš v barve :)). Lp

  OdgovoriIzbriši
 3. Iiiiiii, luštna mucika bo zagotovo. Sploh, ko jo okrancljaš po svoje.
  Pozdravček.

  OdgovoriIzbriši
 4. Jasno, da je muca, ko pa ima tako luštno prifrknjen smrček in prijazne učke.
  Komaj čakam, da jo končaš. Upam, da dobro prenese vse bodoče stopnje.

  OdgovoriIzbriši
 5. Prijazna in s fajn frizuro ;). Tole dvo-tedensko čakanje bo pa dolgo za nas, ta radovedne. Kako bo šele fejst, ko bo dokončana!

  OdgovoriIzbriši
 6. :) Všeč mi je obrazek. Posebej to s spodnjo ustnico.

  OdgovoriIzbriši
 7. Prav zanimivo kako lahko tvoje delo spremljamo po korakih. Zelo lep izraz si ji nadela, res zelo prijazen. In zdaj čakamo, 14 dni praviš kaj? Uf. :)

  OdgovoriIzbriši
 8. Super izdelek.Komaj čakam da jo vidim končano.
  Imam pa vprašanje: Je v notranjosti votla? in
  napisala si Zdaj se bo sušila 14 dni, nato jo bom obarvala.vprašanje:Ko se osuši jo pobarvaš , pečeš ali jo najprej osušis, spečeš in potem barvaš, gaziraš ter ponovno pečeš?

  OdgovoriIzbriši
 9. Ob delu tvojih rok sama ponavadi ostanem brez besed. Prave umetnine nastajajo. Krasna mačja gospodična. Komaj čakam, da vidim dokončano. Vprašanja, ki jih je zastavila Stella pa zanimajo tudi mene.

  OdgovoriIzbriši
 10. dušo dobiva... s pogledom, izrazom.

  OdgovoriIzbriši
 11. Pri glini ne gre nič na hitro :)
  Najprej oblikujem osnovo (tista je bila objavljena v prejšnjem postu, ko se utrdi, jo prerežem napol in izvotlim, saj bi se drugače skulptura v peči razletela na kose. Izvotleni polovici zlepim skupaj in pod polivinilom čaka par dni, nato sledi fino oblikovnaje. Izdelek se bo zdaj sušil in ker je muca velika in stena kar debela, bo to trajalo 14 dni... nadaljevanje boste lahko spremljale na blogu ;)

  OdgovoriIzbriši
 12. Ja, prav fina mačja gospodična, taka Muca Maca, ki bi spala, če bi se dalo, do večera in še malo:)

  OdgovoriIzbriši
 13. :o))) z Medolino sva ti že v prejšnji objavi napisali, da deluje tako kot mačja gospodična :o)))

  V tokratni objavi pa ima prav ljubek izraz ene take mile prijazne mucice :o))

  OdgovoriIzbriši
 14. Saj veš, jaz sem "pasja", a se strinjam, da je muc veliko bolj mističen za upodabljanje. Ljubim keramiko in vse tvoje stvari so tako lepe... Komaj čakam, da vidim tega mačkona izgotovljenega. Je figura "izdolbljena"?

  OdgovoriIzbriši
 15. Ja definitivno je gospodična... po izrazu sodeč takšna zelo "firbčna" ki rada kaj pokomentira☺ Komaj čakam da vidim končni izdelek.

  OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...